1 Şubat 2012 Çarşamba

Tatli ama asla masum degil...




Ne diyebilirim ki? Saniyorum blog’umu bu keki tekrar tadabilmeye alet ettim…{Heee Heee!} Evet biraz kallesce bir yaklasimdi…


Bakin Lori {Andrews} ne yazmis:

{Moshe’den text mesajla mutlu, hos birseyler yaz dilegi gelmisti. Ruhu olsun, komik olsun ve toplumsal birseyler yaratsin… pasta yapma askindan ve uygun birseylerden bahset diyordu”

Mesaji alinca gulumsedim zira bunun Moshe’nin Meksikali Cukulata kekime duydugu arzu yuzunden yaratilmis bir tuzak oldugunu anladim.

Bu kek gercekten bir muama, bir ikilemedir. Tabaginin uzerinde tatli ve masum oturduguna bakmayin… zira ilk tadimda bunun bir yalan oldugunu hissedeceksiniz.

Bu damak yakan, tatli ama tuzlu, ates gibi sicak ama buz gibi soguk bir deneyim olacaktir…Ama en onemlisi de mutluluk verecek hisler dalgalanacak bedeninize…

Ben pasta yapmaya bayiliyorum…ama en onemlisi insanlari suprizle sasirtmaya meyilliyim… O yuzden bu kendi yarattigim tarif favorilerimden biridir.

Aslinda bu Eksi Krema basit pasta Pancho Villa ile evlendirimis bir tariftir. Zira ben Meksika asigiyim…
Ispanyolca konusan, acili yemekler yiyen, halk resimleri cizen, kulak yirtici ama mutlu muzik yapan, cocuk gibi mutlu renkleri tuale sacan, ve gunesi icimi isitan bu ulke vede halkina tutkunum.
Nedenini bilemiyorum… bu icten ice kaynaklanan bir sevgi….
Bana sakina Zurih’in temiz ve intizamli sokaklarini vermeyin… gracias. (tessekurler! almayim , alana da mani olmayim.)

Kilise onunde nopal (bir nevi kaktus) satan sirtinda cuvallar tasiyan senyoralari ile….Yurunecek yaya yolu olmayan kirli sokaklari ile…
Nuestra Senyora de Guadalupe heykelinin onunde  yatan sokak kopekleri ile… Meksika’yi verin bana… zira ruhumu oksayan, isildatan  ve besliyen bu…}

{Pancho Villa Kek}

Kek Harci:
1 Devils’ Food veya Chocolate Fudge kutusu cake mix (Malesef bu digru it’s!)
1 paket (3.9 ounces) chocolate instant pudding mix
4 buyuk yumurta
1 kup sour cream (eksi krema)
½ kup misir yagi
½ kup ilik su
3 corba kasigi. chipotle tozu
1 corba kasigi cayenne tozu (kirmizi biber)
1 cay kasigi  ground kisnis
1 cay kasigi ogutulmus karanfil

Not: 

Agiz  tadina gore ayarlayin…

Ustunun sosu: 
2 ½ cups sifted powdered sugar
2 TBSP cinnamon
milk, to desired consistency.  (Whole milk works best, but any milk is fine.)


Karıştırma kabına tüm malzemeyi koyun ve bir elektrikli karıştırıcı kullanarak bir ya da iki dakika için düşük hızda karıştırın. Tüm maddeler dahil olana kadar orta hızda ve karıştırın ve mixerin hizini artırın. Karışımı zaman zaman kabın kenarlarından kazıdiginiza için emin olun.

Iyi yağlanmış ve unlanmış kek formuna . Fırında 40-50 dakika boyunca 350 F., ya da kek üstüne sadece dokunarak ... (Veya bir şiş batirip kuru cikana kadar.) pisirin… 30 dakika soğumasını bekleyin. Keki formundan çıkarın. Iyice soğumaya alalın.


Ustunun Sosunu:
Toz şeker ve tarçın. ¼ fincan süt ekleyerek karistirin, sonra yavaş yavaş istenilen kıvam elde edilene kadar karıştırin, bir 1 er  yemek kaşığı sut eklemeye devam edin.. Çok fazla süt eklerseniz, ek pudra şekeri ekleyin.
Uzerine esit olculerde sosu gezdirerek ekleyin…



Sevgili okurlar: Lori’nin harika keklerinden birine sahip olmayi arzularsaniz ona bu e-mailden ulasabilirsiniz:
3andrews@optonline.net

Afiyet olsun… MO

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder