Gecenlerde hafta
sonumu arkadasim Vern ile NY’ta,
Cin isi Japon isi
bir tema ile, Dragon yılina girerek gecirdim. Hatta bunu Cin Mahallesine ayak
basmadan becerebildik…
Once meshur Grand
Central tren istasyonunun merkez saatinin onunde bulustuk, sonrada Mansfield
hotelinin
# 1107 ‘lu
dairesine kapagi attik…
Haftanin
yorgunlugunu atmak icin bir kac yudum Johnny Walker Black & bir guzel kaya
tuzlu, karamelli, bitter bir cikolota… tam agzima layik bir baslangicti.
isimli filmini
izleyerek cikardik…
Bu guzel sade
film, rastlantilar,
Insani sefkat,
ve duygu dolu bir
filmdi…
Boylece hafta
sonu Zen bir sekilde baslamis oldu….
Cuma gecesi ilk
duragimiz olan, kucuk bir Vietnam lokantasi O'mai
ya gittik. Lokanta kucucuk, ama nedense o mutfaktan cikan yemekler inanilmaz
lezzette buyuktu…
Ilk once
Vietnam boregi, arkasindan Izgara karides, bir nefasetti…(Her ne kadar garsonumuz
yanlis bir yemek gitirdiysede… ZEN olduk dedim ya….. kizamadik…)
Arkasindan nar
gibi cevrilmis bir ordek, Yasemin pirinci, ve asil gecenin A-solist’i tertemiz
bir sote "bok choy" (cin lahanasi idi)…
Vallahi oriental
lokantalarda tatli yenilmez kardesim… O yuzden biz en iyisi bir dondurma
yiyelim dedik… Ve Google sayesinde baska bir sevdigim Grom ismli gelatocuya
dogru kosar adimlarla ilerledik…
(West Village
mintikasinda…).
Samfistikli bu
gelato kabin icinde sunulan bir mutluluk diyebilirim…
Kadife krema
dokusu, yanik fistigi ile… Inanin Maras dondurmasini aratmiyor… ( her ne kadar
Suriye sam fistigi diye tanitilsada… bu herifler bu tarifi bizden calmis
olsalar gerek!) Bu mutluluk boyda ufak, pahada agirdi ama degerdi…
Cumartesi
gecesi ise, 32inci sokaktaki Kore Lokantalarindan birine giriverdik… Arkadasim
Vern daha once bu milletin Izgara sanatiyla tanisik degildi…
Cesit cesit
sigir,balik ve domuz etini kendi masamizda cizbiz usulu bir suru yan tursu, ve
katikla salata yapraklarina sarip sarmalayip guzel bir ziyafet cektik…
Arkasindan da hafta
sonunun temasina sadik kalip birde Yimou Zhang’in “The Flowers of War”... filmini
gormeye sinemaya zor yetistik…
Iste burada
“her gulun bir dikeni” oldugunu hatirladim… Zira Oscarli aktor Christian Bale’in
ilk sahnealmasindan itibaren garip baslayan bu film, zayiftan ote kotu idi…Eski
yesilcam filmlerini aratmiyacak bir tempoda sacma sapan ilerleyen konu… Nanking’deki
katliamlari bile izlenmesi komik bir hale sokmustu.
Pazar
kahvaltisi ve geleneksel New York Times gazetesi ile hafta sonunun yorgunlugunu
“Le Pain Quotidien’in, Central Park West subesinde surdurduk….
Tabi ki
garsonumuz Cinli genc bir bayandi… Tesadufler var midir? Yok mudur? Sizler
karar verin artik…
Kahvaltinin
kalorilerini karla ortulmus Central parkta yapilan bir yuruyus ve sohbet ile
atmaya calistik… Yuruyusumuzun devamini New york’un en sik buyuk dukkanlarindan
biri olan
Bergdorf Goodman’in
vitrinlerini de dahil ederek, noktaladik…
Kagittan
kesilmis Dragonlar bizim adeta yeni yilimizi kutluyarak goz kirpiyordu…
Iste biz de "Thelma
& Louise" gibi, bu hafta sonumuzu maceralarla ama araba ve
ucurumlardan uzak kutlayip, sag salim evlerimize Connecticut ve Floridaya
donduk…
快乐新年份
vern = "Iy yillar Vern!"
谢谢你为一个伟大的周末及合作写这 = "Harika bir hafta sonu ve
bu yaziyi yazmamda yardimlarin icin eksik olma”
Not:Vern HIV ve Göğüs Hastalıkları Klinik
Araştırma Direktörüdur ... gunlerini yuzlerce binlerce insanin hayatini
kurtararak gecisirir.
{ Sarmisakli ve Zencefilli Cin Lahanasi }
1 1 / 2 kg çok
bebek (cüce) Çin lahanası, her birini uzunlamasına yarıya kesin
Tatlandırıcı sos:
1 / 2 çay kaşığı
şeker
1 çorba kaşığı
istiridye sosu
1 çay kaşığı balık
sosu
1 1 / 2 çay kaşığı
kanola yağı veya susam yağı
2 çay kaşığı su
1 1 / 2 yemek
kaşığı kanola yağı
2 çay kaşığı
doğranmış taze zencefil
ince doğranmış
1 diş sarımsak,
1 1 / 2 tatlı
kaşığı mısır nişastası
2 çay kaşığı su ile
karıştırılarak
1. Bir tencerede su
kaynatın getirin ve Çin lahanası ekleyin.Su kaynatmak için döndüğünde, sebzeler
yumuşayana kadar sadece bir dakika pişirin. Suyunu süzün, soğuk su ile yıkayın
ve bir kenara koyun.
2. Sos
malzemelerini birleştirin. Tat ve herhangi bir ayarlama gerekiyordu yapin. (Lahananin
tuzlu-tatlı bir tadı vardir). Kenara koyun.
3. Wok veya geniş
bir tavada orta ateşte ısıtın.Yağ, zencefil ve sarımsak ekleyin. Yaklasik 30
ila 45 saniye süreyle pişirin. Çin lahanası, yaklaşık 2 dakika pişirin.
Orta-yüksek ısıda kaldırın, lezzet sosu ekleyin ve sebzeleri de katin,
karıştırarak, bir kaç dakika ya da pişirmin .
4.Sebze eklemeden önce mısır nişastası
ile biraz pihtilik verin. 30 saniye parlaklik belirene kadar pisirin. Bir
servis tabağına aktarın ve hemen servis yapın.
Tadını çıkarın!
MO
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder