7 Şubat 2012 Salı

New York'lu Modaci Dragon...






Gecenlerde hafta sonumu arkadasim Vern ile NY’ta,
Cin isi Japon isi bir tema ile, Dragon yılina girerek gecirdim. Hatta bunu Cin Mahallesine ayak basmadan becerebildik…
Once meshur Grand Central tren istasyonunun merkez saatinin onunde bulustuk, sonrada Mansfield hotelinin
# 1107 ‘lu dairesine kapagi attik…

Haftanin yorgunlugunu atmak icin bir kac yudum Johnny Walker Black & bir guzel kaya tuzlu, karamelli, bitter bir cikolota… tam agzima layik bir baslangicti.

Bunun zevkini asil birde Monsieur Depardieu.“My Afternoons with Marqueritte” (“la tete en friche”)
isimli filmini izleyerek cikardik…
Bu guzel sade film, rastlantilar,
Insani sefkat, ve duygu dolu bir
filmdi…
Boylece hafta sonu Zen bir sekilde baslamis oldu….



Cuma gecesi ilk duragimiz olan, kucuk bir Vietnam lokantasi O'mai ya gittik. Lokanta kucucuk, ama nedense o mutfaktan cikan yemekler inanilmaz lezzette buyuktu…

Ilk once Vietnam boregi, arkasindan Izgara karides, bir nefasetti…(Her ne kadar garsonumuz yanlis bir yemek gitirdiysede… ZEN olduk dedim ya….. kizamadik…)

Arkasindan nar gibi cevrilmis bir ordek, Yasemin pirinci, ve asil gecenin A-solist’i tertemiz bir sote "bok choy" (cin lahanasi idi)…

Vallahi oriental lokantalarda tatli yenilmez kardesim… O yuzden biz en iyisi bir dondurma yiyelim dedik… Ve Google sayesinde baska bir sevdigim Grom ismli gelatocuya dogru kosar adimlarla ilerledik…
(West Village mintikasinda…).

Samfistikli bu gelato kabin icinde sunulan bir mutluluk diyebilirim…
Kadife krema dokusu, yanik fistigi ile… Inanin Maras dondurmasini aratmiyor… ( her ne kadar Suriye sam fistigi diye tanitilsada… bu herifler bu tarifi bizden calmis olsalar gerek!) Bu mutluluk boyda ufak, pahada agirdi ama degerdi…

Cumartesi gecesi ise, 32inci sokaktaki Kore Lokantalarindan birine giriverdik… Arkadasim Vern daha once bu milletin Izgara sanatiyla tanisik degildi…
Cesit cesit sigir,balik ve domuz etini kendi masamizda cizbiz usulu bir suru yan tursu, ve katikla salata yapraklarina sarip sarmalayip guzel bir ziyafet cektik…

Arkasindan da hafta sonunun temasina sadik kalip birde Yimou Zhang’in “The Flowers of War”... filmini gormeye sinemaya zor yetistik…

Iste burada “her gulun bir dikeni” oldugunu hatirladim… Zira Oscarli aktor Christian Bale’in ilk sahnealmasindan itibaren garip baslayan bu film, zayiftan ote kotu idi…Eski yesilcam filmlerini aratmiyacak bir tempoda sacma sapan ilerleyen konu… Nanking’deki katliamlari bile izlenmesi komik bir hale sokmustu.

Pazar kahvaltisi ve geleneksel New York Times gazetesi ile hafta sonunun yorgunlugunu “Le Pain Quotidien’in, Central Park West subesinde surdurduk….
Tabi ki garsonumuz Cinli genc bir bayandi… Tesadufler var midir? Yok mudur? Sizler karar verin artik…

Kahvaltinin kalorilerini karla ortulmus Central parkta yapilan bir yuruyus ve sohbet ile atmaya calistik… Yuruyusumuzun devamini New york’un en sik buyuk dukkanlarindan biri olan
Bergdorf Goodman’in vitrinlerini de dahil ederek, noktaladik…
Kagittan kesilmis Dragonlar bizim adeta yeni yilimizi kutluyarak goz kirpiyordu…


Iste biz de "Thelma & Louise" gibi, bu hafta sonumuzu maceralarla ama araba ve ucurumlardan uzak kutlayip, sag salim evlerimize Connecticut ve Floridaya donduk…

新年份 vern = "Iy yillar Vern!"

谢谢一个大的周末及合作写 = "Harika bir hafta sonu ve bu yaziyi yazmamda yardimlarin icin eksik olma”


Not:Vern HIV ve Göğüs Hastalıkları Klinik Araştırma Direktörüdur ... gunlerini yuzlerce binlerce insanin hayatini kurtararak gecisirir.



{ Sarmisakli ve Zencefilli Cin Lahanasi }

1 1 / 2 kg çok bebek (cüce) Çin lahanası, her birini uzunlamasına yarıya kesin

Tatlandırıcı sos: 

1 / 2 çay kaşığı şeker 

1 çorba kaşığı istiridye sosu 

1 çay kaşığı balık sosu 

1 1 / 2 çay kaşığı kanola yağı veya susam yağı 

2 çay kaşığı su
1 1 / 2 yemek kaşığı kanola yağı 

2 çay kaşığı doğranmış taze zencefil 
ince doğranmış
1 diş sarımsak, 

1 1 / 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 çay kaşığı su ile karıştırılarak

1. Bir tencerede su kaynatın getirin ve Çin lahanası ekleyin.Su kaynatmak için döndüğünde, sebzeler yumuşayana kadar sadece bir dakika pişirin. Suyunu süzün, soğuk su ile yıkayın ve bir kenara koyun.

2. Sos malzemelerini birleştirin. Tat ve herhangi bir ayarlama gerekiyordu yapin. (Lahananin tuzlu-tatlı bir tadı vardir). Kenara koyun.

3. Wok veya geniş bir tavada orta ateşte ısıtın.Yağ, zencefil ve sarımsak ekleyin. Yaklasik 30 ila 45 saniye süreyle pişirin. Çin lahanası, yaklaşık 2 dakika pişirin. Orta-yüksek ısıda kaldırın, lezzet sosu ekleyin ve sebzeleri de katin, karıştırarak, bir kaç dakika ya da pişirmin .

 4.Sebze eklemeden önce mısır nişastası ile biraz pihtilik verin. 30 saniye parlaklik belirene kadar pisirin. Bir servis tabağına aktarın ve hemen servis yapın.

Tadını çıkarın!

MO

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder