4 Mart 2012 Pazar

Bedava Ziyafet?















Dan Woog icin ne diye bilirim ki:
Futbol koclugu, yazarligi, blog'u, insan haklari koruyuculugu ile enfes bir insan...
Gelin onun kaleminden bu yemek hikayesini okuyalim:
(Sagol Dan)




"Moshe’nin  harika  blogu birbirinden  tatmin edici yemek tarifleri ile dolu.
on yemek, ana yemek ve tatli ile ilgili hikayeler...
Hele o bok choy hikayesi gozlerimi yasartti. Duygular dolu dizgin serbest akip gidiyor...
Herkes sevdigi tarifi ekliyor...
Moshe benden de ayni seyi rica etti. Benimse bir suru kabilyetim var: yazarim, futbol kocuyum, gozlerim kapali Zork planetinde yururum...
Ama yemek yapmak marifetlerimin arasinda yer almaz dogrusu...
Ama bu sohbetlerin bir parcasi olamk ugruna veya hakikaten pisirmeyi bilen birileri beni evine yamege cagarir umudu ile, sizlerle en sevdigim yemek hikayemi paylasiyorum...
Bu aslinda Westport civarinda bedavi yemek numunesi bulabileceginiz en basarili 5 yerin adresi olacak.
Ilk ve besinci sirada Whole Foods var.  secimler tabiki dogal ve organik. Tabiki bu beni dolasip otlanirken biraz sinirli kiliyor zira secenekler kisitli.
Biraz NY'taki sik lokantalri animsatiyor. Hani bir tabaga 2 yaprak maydanoz ve egzotik bir sos serpipte $24.95 fiyat bicen yerlerden.
Herkes "ooooooooh aman enfes" diye haykirirken sizin icinizden "ne lan bu?"Dediginiz yerlerden. Hakikaten etrafi kazimam gerekiyor bedava numune icin. Kisacasi pek doymuyorum bu yerde.


Balducci dorduncu sirada. Ve gecmis senelerde siralamada dusus gosteriyor. Eskiden Hay Day isimli market iken (ki bu dukkanda 6 dakika dayanabildi) her yer bedava gurmet numunelerle dop dolu idi.
Meyva dilimleri, peynir cesitleri, sicacik ocaktan cikmis ana yemekler, ve bir suru pasta, corek. Ama malesef son zamanlarda onlarda artik Whole Foods gibi cimrilesmisler... Buyutecle aramak lazim bir kac kirintiyi.

Fresh Market 3cu sirada yer aliyor..
Zira yarim sandevicler bile yedim orada... Rozbifli, domuz etli harika seylerdi bu bedava ornekler...
Tamam bazen sidik analiz kabi gibi seyler icinden yemek yemek acayip olabilir ama fiyat cok makul. "$0"

Fresh Market birde bedava biskuvi ve peynir cesitlerinin disinda bayram arifesinde cumartesileri koca dukkani resmen 5 yildizli bir otelin bufesine donduruyor diyebilirim.
Et kesenler, buharli masalar, ve cok cana yakin calisanlar sizi yemege zorluyorlar adeta.
Ha size bir Fresh Market ip ucu daha: Kasalarin yaninda bir suru daha bedava esantiyon var. Cekinmeyin acin. Onlarda bizim icin.


2ci sirada Garelick & Herbs var. Onlarin espesyaliteleri cipsler ve  soslari, brownieler ve biskuviler – hem de tonlurca. bu sik yemek dukkani, benden y.uksek puan aliyor. Zira her sey birbirine yakin. Salak gibi dolasip aramak zorunda degilsin avini. Hersey elinin altinda.

Ok 1ci sirada SAMPIYON. Stew Leonard’s. Supriz olmasa gerek.
Zaten dukkanin tabelalri Dunyanin en buyuk sutlu gida Malzemelri dukkani diyor.  Ama aslinda diger bir adi da dunyanin en buyuk bedava numune veren dukkani olablirdi. Kapidan girer girmez ( biskuvi cesitleri, pastalar, donen loridorlarin ustu pirincli chipsler, nar sulari, peynirler ve daha neler neler
Burasi gercekten bir numune Cenneti. Kasanin yaninda sekerlemeler bile bedava...
Ama bu cok normal bir hafta arasi hali... Asil Stew'ya Cumartesi ve Pazar ugramaniz lazim. Iste o zaman ikramlar cigrindan cikiyor...
Ne kadar yemek markasi ve ureticisi varsa burada boy gosterip, mal satma yarisinda girince... Adeta burasi bir Arap ulkesi pazarina donuyor...
Hersey yetmemis gibi tum bunlarin icine hafta sonlari karides numunesi bile katiliyor zaman zaman.
Bu gunlerde tam bir butun ogun yemeniz mumkun.

Zira itirtaf ediyorum. 

Ben cok kez yaptim bu isi!"



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder